Vorige Volgende
 

Jenaplan Basisschool De Biënkorf

Uitbreiding schoolgebouw met 3 lokalen en ruimte voor onderwijskundige vernieuwing

Projectgegevens

Opdrachtgever ASKO
Ontwerp en bouwmanagement Premark Advies & architectuur
Projectarchitect Henri Rots
Projectleider Paul Keukens
BVO uitbreiding 375 m2
Totale projectkosten                      € 875.000,- ex BTW
 
 

Toelichting

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van enkele tijdelijke lokalen, kwam de school in aanmerking voor permanente uitbreiding van 3 leslokalen. Aangezien de school tevens een beschikking had voor onderwijskundige vernieuwing, zijn in een project beide beschikkingen gerealiseerd. Het gehele project is uitgevoerd lopende het schooljaar.

Aangezien de bestaande situatie nauwelijks bebouwing toeliet op maaiveld niveau, is bekeken in hoeverre het bestaande gebouw –al dan niet gedeeltelijk- kon worden ‘opgetopt’. Conclusie was dat een opbouw op het bestaande gebouw deels mogelijk is, namelijk ter plaatse van het bestaande entreegebied. Verdere opbouwen waren niet mogelijk gelet op de schuine daken van de lokalen en het verhoogde dakvlak van het speellokaal.

 

Gelet op de bouwwijze en indeling van het schoolgebouw is de uitbreiding grotendeels gerealiseerd op een nieuwe verdieping; hier zijn drie leslokalen inclusief nevenruimtes gesitueerd. Verder is het bestaande entreegebied op de begane grond naar buiten uitgebouwd, waardoor ruimte is ontstaan voor respectievelijk onderwijskundige vernieuwing en een adequate personeelsruimte. In de verbouw is verder de entree vernieuwd en zijn de sterk verouderde sanitaire ruimten vervangen en verplaatst.