Vorige Volgende
 

Basisschool Multatuli te Amsterdam

Inpandig realiseren van 2 leslokalen 'de boomhut'

Projectgegevens

Opdrachtgever AWBR
Ontwerp en bouwmanagement Premark Advies & architectuur
Projectarchitect Henri Rots
BVO (te verbouwen deel) .150 m2
Totale projectkosten € 330.000,- incl BTW
 
 

Toelichting

Algemeen

Na een totale opknapbeurt in 2012 van de huidige monumentale huisvesting (de enige originele zgn. Burgermeester- of  H- school), kwam de school nog in aanmerking voor  een uitbreiding. Aangezien de school een overmaat aan bruto vloeroppervlakte heeft werd gezocht naar een inpandige oplossing. Conclusie van het vooronderzoek was realisatie van de extra lokalen alleen in het bestaande  (ca 5m hoge) speellokaal / gemeenschappelijke ruimte. Het gehele project zal starten en worden opgeleverd in de zomer van 2015.

De architectuur van het  te vernieuwen deel  manifesteert zich als een zelfstandig houten meubel. De materialisering is een stalen constructie met houten vloeren, trappen en houten bekleding van osb platen,  in combinatie met grote glasvlakken en daklichten voor lichttoetreding. De nieuwe lokalen op de nieuwe insteekverdieping worden dan ook door de leerlingen ‘de boomhut’ genoemd.

Duurzaam en flexibel

Er is rekening gehouden  met duurzaam en milieubewust denken door onder meer gebruik te maken van duurzame, vernieuwende en hergebruikte materialen.

Onder meer door het gebruik van een demontabele constructie zonder de hoofddraagconstructie aan te tasten opent mogelijkheden voor wijzigingen in de toekomst. Hierdoor is flexibiliteit van het ontwerp in de toekomst gewaarborgd.

Er is voor materialen gekozen die rust uitstralen, met accenten door toepassing uit de traditionele kleurstelling, die aanwezig is in de rest van het schoolgebouw.